ΥΠΕΞ Σκοπίων: Εμείς δεχόμαστε μόνο το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»




"Πόποσκι: Μόνο Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Νοέμβριος 15, 2014.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  αρνήθηκε ότι η χώρα θα εγκαταλείψει την ονομασία την οποία κατοχυρώσει συνταγματικά, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σύμφωνα με αυτό ο Πόποσκι δήλωσε ότι υπάρχει «μόνο η Δημοκρατία της Μακεδονίας», αντιδρώντας σε αναφορές εντόπιων εφημερίδων όπως της «Σλόμποντεν Πέτσατ» και  του  «Plus info», που αναφέρονταν στο ενδεχόμενο ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς να παρουσιάσει πρόταση για την ονομασία των κατοίκων της FYROM ως  «πολίτες της Δημοκρατίας της Άνω Μακεδονίας».

Ο Νίκολα Πόποσκι ανέφερε ότι το κυβερνών κόμμα Vmro-Dpmne, δεν θα αποδεχθεί αλλαγή στο συνταγματικό όνομα και οποιεσδήποτε ιδέες που θέτουν σε κίνδυνο το λαό και την «μακεδονική» ταυτότητά του που είναι χαρακτηριστικά του έθνους που απορρέουν από τη «μακεδονική» γλώσσα και τον πολιτισμό.

Σχολιάζοντας ένα κείμενο του Μπράνκο Γκερόφσκι, ο υπουργός των Σκοπίων, είπε ότι ο αρθρογράφος βασίζεται σε εμπιστευτικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν σε ξένα μέσα ενημέρωσης, μέσω του οποίου διερωτάται για το ποιος είναι άξιος να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, είπε ο Πόποσκι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr