Βουλγαρία: Βουλευτές προτείνουν εισαγωγή μαθημάτων για εγκλήματα του κομμουνισμού

Νοέμβριος 14, 2014.

Βουλευτές της αναθεωρημένης Βουλής, οι οποίοι είναι μέλη  του κόμματος της βουλγαρικής κυβέρνησης, πρότειναν την ένταξη μαθήματος στα σχολεία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς  της Βουλγαρίας.


Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα, στόχος είναι η ενημέρωση των νέων για τα εγκλήματα του κομμουνιστικού καθεστώτος στη χώρα και στον κόσμο, όπως ακριβώς, σήμερα, μελετούνται και διδάσκονται τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρέπει να διδαχθούν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα τις αξίες που συνδέονται με τις βουλγαρικές σύγχρονες αξίες της εθνικής ταυτότητας, τον σεβασμό προς τον άλλον, την ελευθερία και την δημοκρατική υπόσταση του πολίτη», αναφέρουν στο σχετικό προσχέδιο.

Η πρόταση προήλθε κατόπιν έρευνας που έδειξε ότι η βουλγαρική νεολαία δεν είχε καμία ιδέα τι ήταν ο κομμουνισμός  που κατέρρευσε πριν από 25 χρόνια στη χώρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr