Σκόπια- «Προκλητικός» ο Μιλόσοσκι στη Μαρία Σπυράκη




 " Έλα να ανυψώσουμε μαζί την σκοπιανή και την ελληνική σημαία στον Όλυμπο"

Νοέμβριος 27, 2014.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής που εκλέχθηκε από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατία, μίλησε σήμερα (χθες)  στο Στρασβούργο  για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Ελλάδας και του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  σχέσεις που αμαυρώθηκαν από την πλευρά  της νοτιοσλαβικής περιοχής.


«Η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι ανένδοτη, αποδεικνύει αλυτρωτισμό και έχει μετονομάσει το αεροδρόμιο  των Σκοπίων σε ‘αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος’ καθώς και την εθνική οδό που συνδέεται με την Ελλάδα σε «αυτοκινητόδρομος Μεγάλου  Αλεξάνδρου». Είναι ανένδοτη  στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος και ερμηνεύει  όπως την βολεύει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου  της Χάγης, επίσης, ο κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι, προκαλεί το ελληνικό κοινό  ανυψώνοντας τη σημαία του κράτους του, στην κορυφή του όρους Όλυμπου» σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘Βέτσερ’, επικαλούμενη δήλωση της κας Σπυράκη.

Ο βουλευτής του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  Αντόνιο Μιλόσοσκι, δράττοντας της ευκαιρίας, ανέφερε  μερικές προτάσεις για τις σχέσεις καλής γειτονίας, όπως παρουσιάζονται από την σλαβική εφημερίδα.

« Αγαπητή κα Σπυράκη, για το περίφημο θέμα των σχέσεων καλής γειτονίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM, επειδή αναφέρατε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου,  εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνω έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση, από τα Σκόπια, να εφαρμοσθεί αμέσως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

»Εάν θέλετε να φέρουμε τους λαούς και τους πολιτισμούς μας, στο πνεύμα καλής θέλησης , να εισάγετε στα ελληνικά σχολεία τη σλαβική γλώσσα, τουλάχιστον στις παραμεθόριες περιοχές, στο νότιο τμήμα του κράτους μας, στη βόρεια Ελλάδα.

»Εάν έχετε πραγματικά την επιθυμία για σχέσεις και εργασία προς όφελος των πολιτών  της καλής γειτονίας, τότε ελάτε, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βουλγαρίας και της Σερβίας, να κάνουμε μια κοινή ελληνο-νοτιοσλαβική διακυβερνητική σύσκεψη για να συζητήσουμε την κοινή υποδομή, στην ενέργεια, τα γεωργικά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα...» είπε ο Μιλόσοσκι.

*Χθες και σήμερα  στο Στρασβούργο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής- Σκοπίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr