Η Συρία καταγγέλλει στον ΟΗΕ: Το ‘ΙΚ’ βομβαρδίζει με χημικά όπλα στην Κομπάνι




Ο ρωσικός τίτλος: «Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ: Το ‘ΙΚ’ χρησιμοποιεί χημικά όπλα στην Κομπάνι»

Νοέμβριος 6, 2014.

Η τρομοκρατική ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’- ‘ΙΚ’, χρησιμοποιεί στις επιθέσεις της κατά την πόλη Κομπάνι στη Βόρεια Συρία, βόμβες με χημικές κεφαλές, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τον ΟΗΕ να επιστήσει την προσοχή  στη χρήση των τοξικών ουσιών των εξτρεμιστών, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.

« Η τρομοκρατική ομάδα του ‘ΙΚ’ χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά της πόλης  Άιν αλ Αράμπ ή Κομπάνι, στη βόρεια Συρία. Βομβάρδισε με οβίδες που είχαν κεφαλές με εμπρηστικές χημικές ουσίες, προκαλώντας θύματα μεταξύ των κατοίκων», είπε ο διπλωμάτης.

Σημείωσε, ότι  ήδη, έχει στείλει επιστολή εξ ονόματος της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, για το θέμα αυτό, στην επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας, που ασχολείται με θέματα της μη διάδοσης των πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων καθώς και των μέσων παραγωγής τους.

Ο Τζααφάρι εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι χώρες της Δύσης,  κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Συρίας για τη χρήση των χημικών όπλων και τόνισε ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν τη διενέργεια έρευνας για τη χρήση των όπλων των τρομοκρατών», είπε και πρόσθεσε ότι γίνονται παραβιάσεις του ψηφίσματος 1540 του 2004 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr