Τουρκικό υποβρύχιο παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής




Νοέμβριος 17, 2014.

Τουρκικό υποβρύχιο εισήλθε στη διαμάχη Τούρκων ψαράδων με περιπολικό της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στα ανοικτά  της νήσου Κως.


Το ελληνικό πλοίο το οποίο ανήκει στο τμήμα της ελληνικής ακτοφυλακής της Κω, πλησίασε στα πενήντα μέτρα τα τούρκικα αλιευτικά, προτρέποντάς να πλεύσουν κοντά τις τουρκικές ακτές της Αλικαρνασσού.


Στην περιοχή περί τις 14:00,  βρίσκονταν ένα τουρκικό υποβρύχιο, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη ναυτική βάση Ακσάζ της Μαρμαρίδας με προορισμό το Akyarlar  της Αλικαρνασσού, το οποίο αναδύθηκε, σήκωσε την τουρκική σημαία και στάθηκε κοντά στο ελληνικό πλοίο, στα διεθνή ύδατα (τονίζει το δημοσίευμα).

Αξιωματικός από το τουρκικό υποβρύχιο εμφανίστηκε στο κατάστρωμα  και ήρθε σε επικοινωνία με το πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής. Τα δύο σκάφη ήρθαν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά, το πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος έλαβε πορεία προς το λιμάνι της Κω, ενώ το τουρκικό υποβρύχιο, βυθίστηκε στη θάλασσα, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Doğan.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr