Ουκρανία: Συνάντηση Τούρκου ΥΠΕΞ με Τατάρους Κριμαίας




Νοέμβριος 11, 2014.

Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής φυλής Αχίσκα και με Τατάρους της Κριμαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικής πηγής, στη συνάντηση συμμετείχε ο αρχηγός των Τατάρων της Κριμαίας και της Ουκρανίας, βουλευτής Μουσταφά Τζεμίλ, ο πρόεδρος του 


Ματζλίς των Τατάρων της Κριμαίας, Ριφάτ Τσουμπάροφ και ο Ουκρανός εκπρόσωπος της ένωσης «Βατάν», των Τούρκων  Αχίσκα, Μαράτ Ρασούλογλου και ο Τούρκος πρέσβης στο Κίεβο, Τζαν Γιονέτ Τεζέλ.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος των Ουκρανών τουρκικής καταγωγής Αχίσκα, Μαράτ Ρασούλογλου, σημείωσε ότι εξαιτίας των ενόπλων συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία υποφέρουν περισσότεροι από 2.000 Αχίσκα Τούρκοι που ζουν την περιοχή της πόλης Σλάβιανσκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι  οι Αχίσκα δεν μπορούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και έχει έχουν πέσει σε οικονομική δυσχέρεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τσαβούσογλου, είπε ότι τα θύματα των ένοπλων συγκρούσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας, περιμένουν από την Τουρκία  οικονομική βοήθεια, είπε ο Ρασούλογλου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στο Κίεβο, στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, άρχισε η τρίτη συνάντηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ουκρανίας και Τουρκίας, υπό την προεδρία των υπουργών Εξωτερικών Πάβελ Κλίμκιν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr