Οι Σύριοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι






Νοέμβριος 12, 2014.

Κλειδί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, αποτελεί η πόλη Χαλέπι. Από χθες, χιλιάδες Σύριοι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη δημιουργώντας στους δρόμους μεγάλες ουρές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Τις τελευταίες ημέρες, η πόλη αυτή της Συρίας, έγινε πεδίο μάχης μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ένοπλων ανταρτών της αντιπολίτευσης και η κατάσταση αυτή ώθησε  χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν από την πόλη βάζοντας τα υπάρχοντά τους στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα βίαιες συγκρούσεις έγιναν στο Χαλέπι, όπου η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις σε κέντρα τρομοκρατών με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματισθούν δεκάδες.

Σφοδρές μάχες αναφέρονται για την πόλη Ιντλίμπ, όπου υπήρξαν πολλοί τραυματίες από τους ένοπλους αντάρτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Τουρκίας, στην πόλη Χατάι, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr