Η Εκκλησία της Σερβίας επιδιώκει υποστήριξη για αφορισμό του σκοπιανού αρχιεπισκόπου



 Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος και ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος στο Βελιγράδι

Νοέμβριος 17, 2014.

Η ηγεσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη συνάντηση που είχε με τους υψηλότατους αξιωματούχους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επεδίωξε την υποστήριξη, όσον αφορά το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει στα Σκόπια.


Στη σύσκεψη που έγινε στο Βελιγράδι και στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, παραβρίσκονταν και ο μητροπολίτης Δαβίδ, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, της οποίας αρχιεπίσκοπος είναι ο  έγκλειστος στις σκοπιανές φυλακές, Ιωάννης Βρανισκόσκι, αναζητήθηκαν τρόποι για την υποστήριξη της Σερβικής Εκκλησίας για μέτρα κατά της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, υπό τον αρχιεπίσκοπο Στεφάν.

Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν κοινοποίησαν τις θέσεις του Ρώσου Πατριάρχη, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι  η σύνθεση της σερβικής αντιπροσωπείας ζήτησε την άμεση συμπαράσταση του Πατριάρχη Κυρίλλου, με τον ισχυρισμό ότι ο αρχιεπίσκοπος της νόμιμης Επισκοπής  της Αχρίδας, Ιωάννης ο ΣΤ’, είναι φυλακισμένος και η εκκλησία των Σκοπίων, επιδιώκει  την παραμονή του στις φυλακές, παρά τις εγκλήσεις της για την απελευθέρωσή του.

Οποιαδήποτε θέση στο θέμα δεν ανακοινώθηκε ούτε  στο επίσημο δελτίο της συνάντησης των αντιπροσωπειών των δύο εκκλησιών, όπως σημειώνει το σκοπιανό ‘Ντνέβνικ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr