Ντιγιαρμπακίρ: «Στόχος για τους τρομοκράτες οι αστυνομικές στολές»




Νοέμβριος 28, 2014.

Διαμαρτυρίες μεταξύ των Τούρκων αστυνομικών προκάλεσε η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή  του Ντιγιαρμπακίρ,  στην νοτιοανατολική Τουρκία.


 Η διαμάχη ξέσπασε από την επιμονή της αστυνομικής διεύθυνσης  να φορούν την επίσημη στολή τους,  οι αστυνομικοί κατά την ώρα του καθήκοντος.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται γιατί με την απόφαση αυτή θα μετατραπούν  οι ένστολοι σε στόχους των τρομοκρατών (ανταρτών του PKK) καθώς έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς ή αξιωματικούς του στρατού.

Μέσα στην εβδομάδα η εντολή του διευθυντή της αστυνομίας εστάλη σε εννέα αστυνομικά τμήματα, ορίζοντας ότι οι αστυνομικοί οφείλουν να φορούν την επίσημη στολή τους κατά την ώρα της υπηρεσίας.

Πάνω από σαράντα Τούρκοι αστυνομικοί  που υπηρετούν στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, αντέδρασαν στην απόφαση αυτή και σε επιστολή τους τονίζουν ότι θα γίνουν στόχος των τρομοκρατών, θα γίνουν ευάλωτοι χωρίς την ευχέρεια να κινούνται απαρατήρητοι μέσα στην πόλη.

Κατά τους δύο τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα Ζαμάν, στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ έγιναν περί τις 70 επιθέσεις σε ένστολους και το πρόσφατο θύμα ήταν ένας αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από δύο μαχητές του PKK, σε παζάρι στην περιοχή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr