Οι Πεσμεργκά πέρασαν τα τουρκικά σύνορα με καθυστέρηση δύο ημερών




Νοέμβριος 1, 2014.

«Οι υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά, διέσχισαν την τουρκική συνοριακή πύλη Γιουμουρταλίκ, αργά το βράδυ της Παρασκευής, λόγο έντονης παρουσίας και επιθέσεων του ‘Ισλαμικού κράτους’- ‘ΙΚ’,  στην περιοχή των συνόρων», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η φάλαγγα των πεσμεργκά κατευθύνθηκε προς την πολιορκούμενη συριακή πόλη Κομπάνι για να βοηθήσει  τις κουρδικές ομάδες του YPG που μάχονται με τους εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’, όπως δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Anadolu.

Τοπικό δημοσίευμα της πόλης Suruc, σημειώνει ότι κατά την εκκίνηση της κουρδικής στρατιωτικής φάλαγγας, αμερικανικά πολεμικά μαχητικά άρχισαν αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις των εξτρεμιστών στα περίχωρα της πόλης Kobani.

Προσθέτει, ακόμη, ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, εμπόδισαν τηλεοπτικά συνεργεία να πάρουν πλάνα κατά τη διέλευση συνορων από την  κουρδική στρατιωτική φάλαγγα.

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr