Το ‘ισλαμικό κράτος’ αρχίζει να δημιουργεί ‘ κυβερνητικές υπηρεσίες’




Το ‘ισλαμικό κράτος’ θα κυκλοφορήσει επτά ονομαστικές αξίες νομισμάτων σε χρυσό, ασήμι και χαλκό

Νοέμβριος 16, 2014.

Έγγραφα τα οποία ελήφθησαν  από τις ιρακινές αρχές κατά  τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, επιβεβαιώνουν ότι το ‘ισλαμικό κράτος’-‘ΙΚ’,  αρχίζει να οργανώνει κρατικές δομές στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας που έχει καταλάβει.


Σχετική αναφορά γίνεται, όπως σημειώνει το Μίγκ Νιουζ, από την γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» και γερμανικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Το σύστημα που εφαρμόζει το ‘ΙΚ’ βασίζεται σε κοινωνικές παροχές. Οι αρχές έχουν δημιουργεί  ένα σχέδιο για την ασφάλιση υγείας, παρέχουν οικονομική βοήθεια σε όσους  επιθυμούν να παντρευτούν, και προσφέρουν αποζημιώσεις σε οικογένειες αυτών των τρομοκρατών  που σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Οι κοινωνικές αυτές παροχές σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τις δαπάνες για την προμήθεια όπλων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τα εδάφη που έχουν καταληφθεί από το ‘ΙΚ’, έχουν χωριστεί σε εννέα επαρχίες, και η κάθε μία έχει το δικό της προϋπολογισμό.

Η επαρχία προβαίνει σε απολογισμό των εσόδων και των εξόδων μηνιαία και παραδίδεται στον «διαχειριστή» του ‘ΙΚ’ που είναι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Πλούσιες επαρχίες πληρώνουν μέρος του εισοδήματός τους σε φτωχές επαρχίες, επιπλέον οι τοπικές κυβερνήσεις μαζί με τον οικονομικό απολογισμό υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην επικράτειά τους.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι μία σημαντική πηγή εσόδων είναι από την απόσπαση χρημάτων από  πλούσιους επιχειρηματίες.

Στη Βαγδάτη, ορισμένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να πληρώσουν μέχρι και 50 χιλιάδες δολάρια το μήνα.

Επίσης, στην εσωτερική οργάνωση της οργάνωσης του ‘ΙΚ’, αναφέρεται η στρατιωτική ιεραρχία που καθιερώθηκε και διακρίνεται σε «στρατιώτες», «μαχητές» και «Εμίρηδες» ανάλογα είναι και τα όπλα τα οποία φέρουν.

Σε ξεχωριστή διάκριση βρίσκονται οι βομβιστές αυτοκτονίας και αυτοί οι εθελοντές που έρχονται για να ενταχθούν στο ‘ΙΚ’, οι οποίοι περνούν από ένα δοκιμαστικό στάδιο διάπραξης τρομοκρατικών πράξεων.

Από τα έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή των ιρακινών δυνάμεων, διαφαίνεται ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν σύγχρονα αμερικανικά όπλα, τα οποία, προφανώς, απέκτησαν από τις ιρακινές στρατιωτικές αποθήκες που κατέλαβαν.


Στο πλαίσιο της ενίσχυσης τη οργάνωσης, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα ‘The Financial Times’ η τρομοκρατική οργάνωση θα θέσει σε κυκλοφορία επτά ονομαστικές αξίες νομισμάτων σε χρυσό , ασήμι και χαλκό.

Το πιο ακριβό χρυσό νόμισμα ζυγίζει 21, 25 γραμμάρια και θα κοστίζει περίπου  694 δολάρια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr