Βραβείο Γκίνες σε Σκόπια από Αμερικανό δημοσιογράφο




Νοέμβριος 10, 2014.

Σκόπια.

Το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ‘Ιλλυρία’ , ‘εκθειάζει’ την κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, που επί πάνω από μια δεκαετία έχει,  σταθερά, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στον κόσμο.


Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται η αναφορά του αμερικανικού καναλιού CNN σε εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Fareed Zakaria, όπου χθες αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ρεκόρ των Σκοπίων (σημ. δεν λέμε ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα).

«Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, είναι κοντά στο 6 τοις εκατό. Ωστόσο, έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε μία μόνο χώρα στον πλανήτη που έχει συνεχώς ποσοστά ανεργίας πάνω από το  30 τοις εκατό, αυτή η χώρα είναι η FYROM, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ», ανέφερε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Τα στοιχεία έρχονται, βέβαια, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος παρουσιάζει τη χώρα, ως ‘θαύμα οικονομίας’, με υψηλό ΑΕΠ, συνεχιζόμενη αύξηση των ξένων επενδύσεων, καινούργιοι δρόμοι, καινούργια κτήρια, νέες θέσεις εργασίας κ.α.

Μάλιστα, πρόσφατα, ανέφερε ότι τα Σκόπια είναι πρώτα πανευρωπαϊκά στην αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος...

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr