Στρατηγός Martin Dempsey: Θα ενισχύσουμε τους Κούρδους με οπλισμό που ζητούν






Νοέμβριος 16, 2014.

Αρμπίλ- Περιφέρεια Κουρδιστάν-Ιράκ

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Αμερικανός επικεφαλής των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των ΗΠΑ, Martin Dempsey με τον Αμερικανό πρέσβη στο Ιράκ, Stuart E. Jones, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, στον  οποίο τόνισε την απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν τους Κούρδους στον συνεχιζόμενο αγώνα τους κατά του ισλαμικού κράτους- ‘ΙΚ’.


 Η επίσημη ιστοσελίδα  της κουρδικής προεδρίας, αναφέρει ότι ο Dempsey εξήρε την επιτυχία των δυνάμεων Πεσμεργκά που βρίσκεται στο μέτωπο κατά των τζιχαντιστών.

Η κουρδική πλευρά εξέφρασε το αίτημα για σύγχρονο οπλισμό των δυνάμεων της  και ο Αμερικανός στρατηγός δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο ήρθε στην Αρμπίλ, ήταν να δει και να ακούσει τις απαιτήσεις του στρατού για τον εξοπλισμό και  την καλύτερη οργάνωσή του.

Ο Μπαρζανί ανέφερε ότι παρά τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην περιφέρεια του Κουρδιστάν από τη Βαγδάτη, οι επιτυχίες των δυνάμεων Πεσμεργκά κατά τον τζιχαντιστών του ‘ΙΚ’, είναι σημαντικές και έχουν απελευθερωθεί αρκετές περιοχές τις οποίες είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

Ο στρατηγός Martin Dempsey, επανέλαβε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ να υποστηρίξει  το σύνολο των ιρακινών δυνάμεων κατά της τρομοκρατίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr