Προενταξιακή βοήθεια στα Σκόπια 134 εκατ. ευρώ




Δεκέμβριος 18, 2014.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε σήμερα τα προγράμματα πακέτο της Προενταξιακής Βοήθειας και Υποστήριξης των μεταρρυθμίσεων στις χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν  στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων- FYROM, χορηγήθηκαν 134 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό είναι από το σύνολο των  δύο  δισεκατομμυρίων που Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας, η οποία σύμφωνα με την Επιτροπή διατίθεται στην Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο και Τουρκία.

Το ποσό των περίπου 53 εκατ. θα διατεθεί σε μεταρρυθμίσεις των δομών του κράτους, στην εφαρμογή του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του ανταγωνισμού και της καινοτομίας.

Ενώ το ποσό περίπου 82 εκατομμυρίων θα διατεθούν σε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα δράσης κατά την περίοδο 2014-2016 με σκοπό την επένδυση στο περιβάλλον και στον τομέα των μεταφορών.

Στα Σκόπια, αναμένονται να εφαρμοσθούν άλλα τρία προγράμματα με προϋπολογισμό 230 εκατομμυρίων ευρώ για τη διασυνοριακή συνεργασία, ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και της ελευθερίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στην περιφερειακή εδαφική συνεργασία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ούτρινσκι Βέσνικ.


-


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr