Ρωσία: Η Δούμα απειλεί τον Ομπάμα με προμήθεια οπλισμού στην Ντονμπάς




Δεκέμβριος 29, 2014.



Το μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της κρατικής Δούμας, Φράντς Κλίντσεβιτς (από το κόμμα της ‘Ενωμένης Ρωσίας’) ανακοίνωσε ότι το Κοινοβούλιο θα ξεκινήσει μια ειδική  έκκληση προς  τον πρόεδρο, για την παράδοση στους αυτονομιστές  της ανατολικής Ουκρανίας, στρατιωτικού εξοπλισμού, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν οπλικά συστήματα στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με το Ίντερφαξ,  ο Κλίντσεβιτς σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι ενδέχεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός του Αφγανιστάν να μεταφερθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα επικίνδυνο βήμα, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κλιμάκωση της βίας στην νοτιο-ανατολική περιοχή της Ουκρανίας.

Εάν οι  ΗΠΑ υλοποιήσουν το σχέδιο αυτό, η κατάσταση θα αλλάξει άρδην, δεν θα είναι προς το καλύτερο και όπως τόνισε ο Ρώσος βουλευτής, θα ξεκινήσει με άλλους βουλευτές την προώθηση πρότασης για την παράδοση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στις αποσχισθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr