Σκόπια: Διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών κατά της κυβέρνησης






Δεκέμβριος 26, 2014.

Χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και πολίτες, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να εφαρμόσει εξετάσεις για την είσοδο των μαθητών στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας.


Οι διαμαρτυρόμενοι από τα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, καλούν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το σχέδιο για κρατικές εξετάσεις στους μαθητές.


«Διαμαρτυρόμαστε για να δείξουμε ότι δεν είμαστε  άβουλοι, αλλά συνειδητοί πολίτες που ευελπιστούμε σε μια νέα ελπίδα για χώρα» είπαν οι διαμαρτυρόμενοι  καθώς η κυβέρνηση συνέχεια δαπανά χρήματα για την ίδρυση νέων αστυνομικών δυνάμεων και ειδικών δυνάμεων  και δεν επιχορηγεί με τα ανάλογα κονδύλια την παιδεία.

Οι φοιτητικές ενώσεις κάλεσαν τους διαμαρτυρόμενους να μην φέρουν αλβανικά ή σλαβικά στοιχεία στη διαμαρτυρία, ούτε σύμβολα που καθορίζουν το θρήσκευμα των διαμαρτυρομένων, μόνο σύμβολα και πανό που να καθορίζουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα, για την εμπόδιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην ανώτερη εκπαίδευση στη χώρα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr