Νταβούτογλου: «Η τουρκική σημαία σύμβολο της προστασίας των καταπιεσμένων λαών»




Ο επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μασάλ (α) με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αμπντουλάχ Νταβούτογλου στη συνεδρίαση του AKP στο Ικόνιο

Δεκέμβριος 27, 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε το Σάββατο, ότι η τουρκική σημαία, έχει γίνει σύμβολο της προστασίας των καταπιεσμένων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, καθώς και ένα δείγμα της  ανεξαρτησίας της Τουρκίας.


«Σε όλον τον κόσμο, αυτή η κόκκινη σημαία θα κυματίζει μαζί αυτήν της Παλαιστίνης και της ελεύθερης Συρίας και όλων των καταπιεσμένων λαών», δήλωσε σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην κεντρική επαρχία του Ικονίου.

Ο Νταβούτογλου προέβη στα σχόλια αυτά, καθώς το συνέδριο παρακολούθησε ο Χαλέντ Μασάλ, πολιτικός επικεφαλής του ισλαμικού κόμματος της Λωρίδας της Γάζας, Χαμάς.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία  βλέπει την παλαιστινιακή υπόθεση ως υπόθεση δική της και η παλαιστινιακή γη είναι ιερή, όπως είναι η τουρκική γη.

Ο Μασάλ δήλωσε ότι μια ισχυρή Τουρκία, σημαίνει ισχυρή  Ιερουσαλήμ και Παλαιστίνη.
«Από μια δημοκρατική, σταθερή και αναπτυσσόμενη Τουρκία,  κερδίζουν όλοι οι Μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Μασάλ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr