Η Συρία παρέλαβε το ρωσικό σύστημα πυραύλων «Ισκαντέρ»




Δεκέμβριος 22, 2014.

Η Συρία έλαβε προηγμένα όπλα από τη Ρωσία, που ενδεχομένως θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου  στη χώρα.


Στην αναφορά αυτή προβαίνει η εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Ακμπάρ, επικαλούμενη ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα- η οποία πρόσκειται στην οργάνωση του Λιβάνου «Χεζμπολάχ» σημειώνει ότι τα ρωσικά όπλα παραδόθηκαν από άλλες πηγές στη Συρία και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεαστεί η πορεία του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα για την μεταφορά αυτή των πυραυλικών συστημάτων δεν είχε ενημέρωση το Ισραήλ ή άλλη χώρα στην περιοχή, προσθέτει, όμως, ότι η Ρωσία και το Ιράν είχαν πιστώσει στη Συρία των ποσό των 6,4 δις δολάρια από τα οποία η Τεχεράνη έδωσε τα 4,5 δις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες, εικάζουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει ένα σχέδιο δράσης που ενθαρρύνει την ‘Χεζμπολάχ’ και ενδεχομένως και τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ.

Πληροφορίες για την παραλαβή από τη Συρία των ρωσικών πυραύλων ‘Ισκαντέρ’ ανέφερε  και γαλλική πηγή από τη Δαμασκό, η οποία προσθέτει ότι παρέλαβε και πυραύλους εδάφους – αέρος.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr