Αμερικανικός εξοπλισμός στην Ουκρανία μέσω βουλγαρικής εταιρείας




Δεκέμβριος 16, 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρουν εξοπλισμό για στρατιωτικούς σκοπούς στην Ουκρανία μέσω μιας  βουλγαρικής εταιρείας και με το σύστημα αυτό έχουν ήδη, μεταφερθεί, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά υπάρχει και μία πρόταση για αγορά όπλων, όπως γράφει το δημοσίευμα του Κρος,  επικαλούμενο το Lifenews.


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αμερικανική  στρατιωτική βοήθεια. Προς το παρόν, γράφει το δημοσίευμα, ο ουκρανικός στρατός έχει αγοράσει δύο UAV τύπου KS-1, που αντιστοιχούν στο ποσό των 714 χιλιάδων δολαρίων.

Υπάρχει ενδιαφέρον για πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά οι ΗΠΑ, δεν παραδίδουν  τα αντικείμενα αυτά απευθείας στην Ουκρανία,  προτιμούν να ενεργούν μέσω ενδιάμεσου, μιας βουλγαρικής εμπορικής εταιρείας , την «Bulkomers KC LTD».

Τα UAV προφανώς θα χρησιμοποιηθούν από τον ουκρανικό στρατό,  για τον εντοπισμό των θέσεων των αντιπάλων, ώστε να προβούν στην εξάρθρωσή τους.

Οι Ρώσοι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα KS-1 ως ‘οικονομική έκδοση’ του κανονικού UAV που χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς.

«Αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μπορεί να συγκριθεί με ένα παιχνίδι. Η Ουκρανία στη χρήση αυτών για σοβαρό σκοπό θα χρειασθεί αμέτρητο αριθμό από τέτοια, λόγω του ότι είναι πολύ εύθραυστα», δήλωσε ο Αλεξέι Ράμ, εκδότης του «Στρατιωτικοί-  βιομηχανικοί  ταχυμεταφορείς».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr