Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συγχαίρει τους Εβραίους για την Χανουκά





Δεκέμβριος 16, 2014.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγχαίρει τους Εβραίους πολίτες της Τουρκίας για την Χανουκά- ημέρα των Εβραίων, σε δήλωσή του, που κυκλοφόρησε από  το Κέντρο Τύπου, της προεδρίας  τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με τη δήλωση, ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μήνυμα προς τους Εβραίους πολίτες για τους οποίους επιθυμεί «ηρεμία, ειρήνη , ευτυχία και ευημερία».

«Συγχαίρω την Χανουκά, Ημέρα των Εβραίων πολιτών μας, με τις πιο ειλικρινείς μου ευχές. Βλέπουμε την ποικιλομορφία των κοινωνικών, πολιτιστικών και  ανθρωπολογικών υπάρξεων, ως το μεγαλύτερο πλούτο που έχει δημιουργηθεί στην  Τουρκία, αυτό που σήμερα, ενισχύει την ενότητα και συνεργασία μας καθώς και την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της αγάπης», αναφέρει  η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, όπως γράφει η Sabah.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει  να προστατεύει  προσεκτικά,  αυτήν την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα» σημειώνεται.

Η Ημέρα Χανουκά εορτάζεται από τους Εβραίους όλου του κόσμου επί οκτώ ημέρες και οκτώ νύκτες, γιορτάζεται  την 25η ημέρα του εβραϊκού μήνα Κισλέβ, που συμπίπτει με τα τέλη Νοεμβρίου ως τα τέλη Δεκεμβρίου  στο κοσμικό ημερολόγιο.

Στα εβραϊκά Χανουκά σημαίνει ‘αφοσίωση’, καθώς γιορτάζεται  η εκ νέου προσέγγιση στον Ιερό Ναό της Ιερουσαλήμ, μετά την εβραϊκή νίκη εναντίον της  ελληνοκεντρικής μοναρχίας των  Σελευκιδών, το 165 π.Χ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr