Οι Αμερικανοί ζητούν από τους Τούρκους να πιέσουν τη Χαμάς να ‘χαμηλώσει τους τόνους’




 Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι Αμερικανοί,  με την ξαφνική επίσκεψη – παρουσία,  του ηγέτη της ισλαμικής παλαιστινιακής οργάνωσης ‘Χαμάς’, στη συγκέντρωση του AKP στο Ικόνιο (φωτό από την εκδήλωση)

Δεκέμβριος 31, 2014.

Οι ΗΠΑ  ενθάρρυναν την Τουρκία να συνεργασθεί με τη’ Χαμάς’, ώστε «να μειωθούν οι εντάσεις» μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ηγέτη της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάλ.


«Ζητήσαμε από την τουρκική κυβέρνηση να πιέσει τη Χαμάς, για τη μείωση των εντάσεων και την πρόληψη της βίας», δήλωσε ο Jeff Rathke, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Έχουμε τονίσει αυτό σε ανώτερο επίπεδο με τους Τούρκους ομολόγους μας», πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για τις σχέσεις της Χαμάς με τους ανώτερους  Τούρκους αξιωματούχους, όταν πληροφορηθήκαμε για την πρόσφατη επίσκεψη του Χαλέντ Μεσάλ στην Τουρκία».

Ο Μεσάλ πραγματοποίησε επίσκεψη έκπληξη για να παρακολουθήσει την κομματική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος- Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- στην πόλη γέννησης του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Ικόνιο.

Στη συγκέντρωση ο Νταβουτογλου δήλωσε:  «Μια ισχυρή Τουρκία ισοδυναμεί μια ισχυρή Ιερουσαλήμ και Παλαιστίνη», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr