Οι Σλάβοι του Πιρίν ικανοποιημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση






Δεκέμβριος 13, 2014.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης «OMO Ilinden»,  των Σλάβων στην περιφέρεια Πιρίν της Βουλγαρίας, Στόικο Στόικοφ, ο οποίος επί 24 χρόνια αγωνίζεται για να εγγραφεί η οργάνωση, ως μειονοτικό κόμμα, στη Βουλγαρία, δήλωσε ότι η τελική απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  είναι ευνοϊκή για τους Σλάβους (που αισθάνονται ομοεθνείς με τους Σλάβους των Σκοπίων), στην επαρχία Πιρίν της Βουλγαρίας.


«Αναμένεται να αμφισβητηθεί ( από την ΕΕ)  η απαγόρευση (που είχε επιβάλει η Βουλγαρία)  για την καταχώρηση της οργάνωσής μας, με την τελευταία απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών που αναμένεται, ίσως το επόμενο έτος, για να καταχωρηθεί ως Μακεδονικό κόμμα. Στη συνέχεια θα παραμείνει μόνο η άρνηση από τη Σόφια,  της ύπαρξης των ‘Μακεδόνων’ στη χώρα και η αναγνώρισή τους, επίσημα, ως μειονότητα -‘Μακεδόνων’ -στη Βουλγαρία», τόνισε ο Στόικοφ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δέκα οργανώσεις που χαρακτηρίζονται ως ‘μακεδονικές’ περιμένουν να εγγραφούν, επίσημα στη Βουλγαρία, όπως σημειώνει το 24Βέστι.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr