Το Ιράν δημιούργησε κατασκοπευτικό κέντρο στην Αλβανία
Δεκέμβριος 5, 2014.

Το ιρανικό καθεστώς έχει δημιουργήσει ένα σταθμό κατασκοπείας στην πρεσβεία του στα Τίρανα.


Το γραφείο αυτό του Ιράν που απαρτίζεται από κατασκόπους δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τις κινήσεις των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης, που είναι γνωστή με το όνομα «Λαϊκή Οργάνωση Μουτζαχεντίν» ή «Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν».

Μέλη της οργάνωσης αυτής έχουν λάβει πολιτικό άσυλο και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία, επί κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα, προ διετίας, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με αλβανικές πληροφορίες,  οι κατάσκοποι της πρεσβείας του Ιράν, δεν επιδιώκουν την μετεγκατάσταση των Μουτζαχεντίν, αλλά  να ερευνήσουν τις διαθέσεις τους.

Ο Ιρανός βουλευτής, Seyyed Bagher Hosseini, ενημέρωσε το Μάιο του 2012 την αλβανική κυβέρνηση, ότι τα μέλη της οργάνωσης αυτής δεν είναι μόνο επικίνδυνα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας που φιλοξενούνται, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή».

Τον περασμένο χειμώνα (2013) το Ιράν διοργάνωσε το γραφείο κατασκοπείας μέσα στην ιρανική πρεσβεία με αποκλειστικό θέμα  τις δραστηριότητες των ιρανών αντικαθεστωτικών.

Διευθυντής των πρακτόρων του Ιράν, είναι ο  Zandi Aliabadi, που είναι και ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας, μια διπλωματική ιδιότητα που του δίνει τη δυνατότητα να ερευνά και να παρακολουθεί με ηρεμία  τις ενέργειες των αντιπάλων του καθεστώτος του Ιράν, σημειώνει το δημοσίευμα του αλβανικού ‘Σέκουλι’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr