Αμερικανός αναλυτής: Τα Σκόπια και η Ελλάδα να επιδιώξουν να μεσολαβήσει η Ρωσία





Δεκέμβριος 14, 2014.

«Η αντιπαράθεση  μεταξύ Ελλάδας και FYROM,  δεν είναι προς το όφελος των δύο χωρών και δεν αποτελεί μόνο απαράδεκτη κατάσταση για τα Σκόπια, αλλά δημιουργεί μια ενορχηστρωμένη άρρωστη κατάσταση στα Βαλκάνια, όπως λέει και η κλασική παροιμία «διαίρει και βασίλευε».


Και οι δύο χώρες πρέπει να ζητήσουν από τη Ρωσία να γίνει διαμεσολαβητής στη διαμάχη για το όνομα, επειδή έχει τη βούληση και το ενδιαφέρον, να διενεργήσει ως μια ανεξάρτητη και επιτυχή διαμεσολάβηση», είπε ο Αμερικανός αναλυτής και ειδικός για την κατάσταση στα Βαλκάνια, Umberto Pascalli.

«Οι διεφθαρμένοι και αντι-ευρωπαίοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, ποτέ δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει κα με τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα. 

»Η FYROM και η Ελλάδα πρέπει να ζητήσουν από τη Ρωσία να παρέμβει ως έντιμος διαμεσολαβητής, αφού είναι σεβαστή και από τις δύο πλευρές, καθώς έχει και καλές σχέσεις με την Τουρκία, όπως και με τις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, ανέφερε ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά, σημειώνει το 24βέστι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr