Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι: Οι Βούλγαροι Μακεδονίας, τώρα έγιναν αρχαίοι Μακεδόνες...Αφαιρεί τα προσωπεία των μακεδονιστών ο πρώην πρωθυπουργός των ΣκοπίωνΔεκέμβριος 15, 2014.

Σκόπια.

«Γνωρίζω ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE,  οι οποίοι μου δηλώσανε ότι ήταν Βούλγαροι της Μακεδονίας, και τώρα λένε ότι είναι αρχαίοι Μακεδόνες», δήλωσε στην τηλεόραση Alsat-M, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και νυν ηγέτης του  Λαϊκού Κόμματος του VMRO (ВМРО-Народна партија), Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι.


«Τι φοβούνται να πουν ότι οι σημερινοί (λεγόμενοι) Μακεδόνες ήταν  Βούλγαροι κατά το παρελθόν, κανείς δε είπε να το πράξουν. Υπάρχει μηχανισμός στη χώρα που απαγορεύει ορισμένες εθνοτικές κοινότητες (Βούλγαροι, Έλληνες) να εκφράσουν ελεύθερα την εθνικότητά τους», είπε ο Γκεοργκιέφσκι.

Το σχόλιο του έγινε με την απόφαση του Μπρανισλάβ Σιναντονόφσκι, ενός από τους ιδρυτές του κόμματος VMRO-DPMNE,  να δηλώσει υπάρχουν Αλβανοί Ορθόδοξοι στο νοτιοσλαβικό κράτος – FYROM,  όπως είναι και ο ίδιος.

--
"Фокус"
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr