Αξιωματικός της Χεζμπολάχ ήταν κατάσκοπος της Μοσάντ

Δεκέμβριος 16, 2014.

Η λιβανική ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ, αποκάλυψε ότι ένας από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ήταν κατάσκοπος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών- Mossad και είχε αποτρέψει επίθεση κατά του Ισραήλ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Λιβάνου Ελ Νάσρα.


Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, ο κατάσκοπος της Μοσάντ , με αρχικά του ονόματός Μ.Σ., συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες και ήταν μέρος μιας ομάδας που σχεδίαζαν συγκεκριμένες ενέργειες κατά ισραηλινών στόχων.

Ο κατάσκοπος εργαζόταν επιχειρηματίας και ταξίδευε συχνά. Η πρόσληψή του  έγινε από τη Μοσάντ σε χώρα της Ασίας που πρόσκειται στη Δύση.

Με τη συνεργασία που είχε με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, παρέδωσε πολλές εργασίες της Χεζμπολάχ και φέρεται να απέτρεψε επιθέσεις της οργάνωσης σε ισραηλινούς στόχους.

Η λιβανική εφημερίδα σημειώνει περιπτώσεις που πιθανόν  να οφείλονται  σε παραδόσεις πληροφοριών του κατασκόπου υπέρ του Ισραήλ, και τονίζει ότι η αποκάλυψή του αποτελεί πλήγμα για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr