Ρωσικούς πυραύλους κατέστρεψε το Ισραήλ στη Συρία




Φωτό από την εφημερίδα ‘Χάαρετζ’

Δεκέμβριος 8, 2014.

«Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους στην επίθεσή της, χθες, στη Συρία, οι οποίοι πύραυλοι είχαν σχεδιασθεί για χρήση από την ‘Χεζμπολάχ’ καθώς και συστήματα αεράμυνας, τα οποία ελήφθησαν πρόσφατα από τη Ρωσία»,


 γράφει  ισραηλινό δημοσίευμα  επικαλούμενο την αραβική εφημερίδα Αλ Κουντς αλ Αραμπί της 7ης Δεκεμβρίου.

Οι στρατιωτικές αποθήκες στα προάστια της συριακής πρωτεύουσας περιείχαν πυραύλους ρωσικής κατασκευής και είχαν γίνει στόχος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας γράφει η αραβική εφημερίδα αναφερόμενη σε πηγή από τη Συρία, προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι θα μεταφέρονταν στη λιβανική ομάδα ‘Χεζμπολάχ’.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή περιέλαβε και την αεροπορική βάση ‘Αλ Ράι’ στη συριακή πόλη Ντίμας, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπου στις εκεί αποθήκες υπήρχαν σύγχρονοι πύραυλοι αεράμυνας, οι οποίοι δεν είχαν καθοριστεί  για τη χρήση τους.

Υπενθυμίζεται, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι στα μέσα του περασμένου έτους, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την παράδοση από τη Ρωσία στη Συρία, πυραύλους SA-26.  Στις αρχές του περασμένου έτους, καταστράφηκαν στο δρόμο προς το Λίβανο αυτοκινητοπομπή φορτωμένη με πυραύλους ρωσικής κατασκευής  χρήσης Buk-M2E (SA-17), που προορίζονταν για την ‘Χεζμπολάχ’.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, δήλωσε ότι εξακολουθεί η χώρα να ζητά από τη Ρωσία πυραύλους S-300, αλλά για αυτό απαιτείται η σύμπνοια του Κρεμλίνου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr