Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα, πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο




Δεκέμβριος 20.2014.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Γάζα για πρώτη φορά αργά την Παρασκευή, έπειτα από την ανακωχή του Αυγούστου με την οποία είχε τερματισθεί μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων κατά της Γάζας που κράτησαν πενήντα ημέρες.


Συγκεκριμένα, χθες, έγιναν δύο αεροπορικές επιθέσεις σε μη κατοικημένες περιοχές, προξενώντας καταστροφές στη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος και δημιουργώντας  πανικό μεταξύ των αμάχων Παλαιστινίων.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κατήγγειλε  την «παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» από το Ισραήλ και κάλεσε την Αίγυπτο να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να συμμορφωθεί με τους όρους της 26ης Αυγούστου συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

«Ο παλαιστινιακός λαός είναι ανθεκτικός και δεν εκφοβίζονται από τέτοιες βίαιες πράξεις», δήλωσε ο Χανίγια, σύμφωνα με το Anadolu.

Η επίθεση ήταν ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων  από μέλη της οργάνωσης της Χαμάς που έπεσαν στο νότιο Ισραήλ, πριν από μία ημέρα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr