Οι Αμερικανοί καλούν την Τουρκία να συλλάβει Τούρκους τζιχαντιστές




Δεκέμβριος 27, 2014.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν υποβάλλει έναν κατάλογο Τούρκων πολιτών, οι οποίοι προβαίνουν σε δημοσιεύσεις υπέρ του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και ζήτησαν  από τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα εναντίον τους.
 
Ο κατάλογος περιέχει ονόματα και βίντεο τα οποία έχουν ανεβάσει, κυρίως, στο Youtube, προκειμένου να προσελκύσουν τζιχαντιστές για  το ‘ισλαμικό κράτος’.

Ο κατάλογος αυτός έχει υποβληθεί στην τουρκική κυβέρνηση, εδώ και καιρό, αλλά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα ‘Ζαμάν’, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εναντίον τους, έτσι, οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν, εκ νέου, τη λήψη νομικών μέτρων, για προπαγάνδα υπέρ των τρομοκρατών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί από τη CIA, με την οποία η τουρκική μυστική υπηρεσία- MIT,  έχει συνάψει συμφωνία για το σχετικό θέμα και για αυτό επιμένει στην λήψη δραστικών μέτρων από το τουρκικό κράτος.

Η διοίκηση της MIT έχει κοινοποιήσει το  αίτημα της αμερικανικής CIA, στην κυβέρνηση, αλλά η τελευταία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για το ζήτημα αυτό.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr