Σκόπια: «Ο Επίτροπος επιβεβαίωσε- καμία ημερομηνία για συνομιλίες με FYROM»




Δεκέμβριος 16, 2014.

Ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn, επιβεβαίωσε σήμερα (χθες) ότι η FYROM,   δεν θα λάβει  από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.


«Όσο την FYROM, με την έκτη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια εμπόδια στο πλαίσιο του Συμβουλίου, που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της διαδικασίας», είπε ο Χαν.

Ο διάδοχος του Στέφαν Φούλε,  ο οποίος παρέστη στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ημερήσια διάταξη της οποίας ήταν τα Δυτικά Βαλκάνια, τέθηκε το ζήτημα του μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, και αναφέρθηκε ότι πρέπει πρώτα να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο για τη συνέχιση όποιας συζήτησης.

«Η επίσημη θέση της Επιτροπής είναι ότι όταν οι αντιπολιτεύσεις σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων απουσιάζουν από τις εργασίες των Κοινοβουλίων, είναι αναγκαία η επιστροφή τους και η ένταξή τους στη νομοθετική εργασία», δήλωσε ο Χαν, υπονοώντας το μποϋκοτάζ της αντιπολίτευσης τόσο στην FYROM , όσο και στην Αλβανία.

Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών σήμερα, ήταν η έγκριση συμπερασμάτων σχετικά με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ για τις άλλες χώρες θα γίνει συζήτηση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενέκρινε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη διεύρυνση, σύμφωνα με τη σλαβική των Σκοπίων Άλφα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr