«Οι γερμανικές αρχές θεωρούν πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»




Ιανουάριος 3, 2015.

Σύμφωνα με την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, η οικονομία της ευρωζώνης είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει μια ελληνική έξοδο από το μπλοκ του νομίσματος. Σχετικά με αυτό το Der Spiegel αναφέρεται σε πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, γράφει το Ria Novosti.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε αντίθεση με την προηγούμενη θέση τους για παραίτηση της Ελλάδας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα τώρα γίνεται αποδεκτό. Κατά τη γνώμη τους, η οικονομία της Ευρωζώνης, είναι αρκετά ισχυρή και ο κίνδυνος για χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, είναι ελάχιστος γιατί πιστεύεται ότι η φερεγγυότητα των τελευταίων αποκαταστάθηκε.

Επιπλέον, οι κίνδυνοι θεωρούνται ελάχιστοι από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και την τραπεζική ένωση, η οποία έχει την άμεση εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ.

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr