Πολιτικός Σκοπίων: «Ο Τσίπρας να απελευθερώσει την Ελλάδα από τα στερεότυπα»




Ιανουάριος 27, 2015.

Σκόπια.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, Αντόνιο Μιλοσόσκι   και ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,  Σαρντιάν  Κερίμ, δεν αναμένουν μεγάλες αλλαγές των θέσεων της Ελλάδας, στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Dnevnik’ ο Σαρντιάν  Κερίμ (Σκοπιανός τουρκικής καταγωγής) ελπίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα φέρει μια  ‘φρεσκάδα’ στην εξωτερική πολιτική της χώρας και την απελευθέρωση της από ορισμένα στερεότυπα.

«Το πιο ρεαλιστικό  που αναμένουμε στο επόμενο στάδιο από την Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  είναι να δεχθεί να καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά πώς να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια  της διεθνούς κοινότητας αυτό είναι εφικτό. Είναι σαφές ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα ενεργήσει διαφορετικά από τις θέσεις των ελληνικών εθνικών συμφερόντων όπως αυτές εκφράζονται για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος. Αυτό είναι γνωστό και η πλευρά των Σκοπίων θα πρέπει να επιμείνει σε έναν λογικό συμβιβασμό, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», είπε ο Σαρντιάν  Κερίμ.

Ο Αντόνιο Μιλοσόσκι διατύπωσε την άποψη ότι  η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τσίπρας δεν θα είναι χειρότερη από αυτήν του Σαμαρά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr