Η πτώση του ελληνικού μαχητικού στην Ισπανία




Ιανουάριος 27, 2015.

Δύο Έλληνες πιλότοι και οκτώ Γάλλοι έχασαν τη ζωή τους σε πτώση τη Δευτέρα το απόγευμα, ενός μαχητικού  αεροσκάφους ‘F-16’,  της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στην στρατιωτική βάση του Los Llanos, και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, όπως επιβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy.


Το μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε σε μια στρατιωτική άσκηση για την τακτική καθοδήγηση (Tactical Leadership Programme) και κατά τη διάρκεια της απογείωσης δεν κατάφερε να φθάσει στο επιθυμητό ύψος και συνετρίβη στο έδαφος σε μια περιοχή όπου δεν υπήρχαν άλλα αεροπλάνα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι δύο Έλληνες και οκτώ Γάλλοι,  στην τηλεόραση Telecinco.

Πρόσθεσε ότι τις πληροφορίες τις έλαβε από τον υπουργό Άμυνας Pedro Morenes και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. «Ως πρώτη αναφορά υπάρχουν δέκα Γάλλοι και έντεκα Ιταλοί» είπε ο Ραχόι.

Αργότερα, ο εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας, διευκρίνισε ότι η πτώση του ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο πολύγωνο του Αλμπαθέτε, 262 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μαδρίτης, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν συνολικά 13 άτομα, αλλά δεν διευκρίνισε εθνικότητες.

«Είμαι σοκαρισμένος από το τραγικό ατύχημα στην αεροπορική βάση Los Llanos. Συλλυπητήρια για την απώλεια της ζωής των πιλότων  και εύχομαι ταχεία ανάρρωση  στους τραματίες», έγραψε ο Ισπανός πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr