Τρόμος στην Ευρώπη: Μετά την επίθεση στο Παρίσι, ενίσχυση της ασφάλειας σε Δανία




Ιανουάριος 7, 2015.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Παρισιού, όπου σκοτώθηκαν δώδεκα άτομα, στη δανική εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει  μια σειρά γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ, έχουν τεθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.


Ο συντάκτης, της δανικής εφημερίδας «Jyllands-Posten», δήλωσε έχουν τεθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό της εφημερίδας, μετά την επίθεση κατά των συναδέλφων τους στη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo».

‘Τέθηκε αυξημένο επίπεδο ασφάλειας στο χώρο της εφημερίδας και γύρω από το κτήριο που στεγάζεται  η εφημερίδα- στο κέντρο της Κοπεγχάγης’.

Αμέσως μετά την επίθεση από τρομοκράτες φανατικούς ισλαμιστές,  στη γαλλική σατιρική «Charlie Hebdo», ειδοποιήθηκαν όλοι οι συντάκτες της δανικής εφημερίδας, για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης από τους τζιχαντιστές.

Η εκπρόσωπος της εφημερίδας, Cristina Blac, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός της αυξημένης επιτήρησης  των γραφείων του δανικού μέσου ενημέρωσης.



Στις 30 Σεπτεμβρίου 2005 η δανική εφημερίδα, «Jyllands-Posten», δημοσίευσε 12 γελοιογραφίες που προκάλεσαν οργισμένες διαδηλώσεις από μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο.

Το 2006, οι γελοιογραφίες αυτές ανατυπώθηκαν από τη γαλλική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα.
 
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr