«Η Μέρκελ περιμένει τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων στους διεθνείς πιστωτές»




Ιανουάριος 26, 2015.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα, αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, Steffen Seibert, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή.


«Πιστεύουμε ότι η νέα κυβέρνηση είναι σημαντικό να λάβει μέτρα για να διασφαλιστεί η συνέχιση της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η Ελλάδα, πρέπει να παραμείνει στις προηγούμενες υποσχέσεις της», δήλωσε ο Seibert.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το κόμμα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αν κερδίσει, σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της καταβολής των υποχρεώσεών του προς τους διεθνεις πιστωτές- την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο-ΔΝΤ-.

«Οι εκλογές στην Ελλάδα θα ενισχύσουν την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να επιμείνει στο δικό τους σχέδιο, παρέχοντας ασφάλεια στη χώρα μας», έγραψε ο Κάμερον στο Twitter.

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών και ελπίζουμε να συνεργασθούμε στενά με τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάρκ Στρο.

Παρόμοια θέση εξέφρασε και η Γαλλία. Από το . Elysee Palace ανακοινώθηκε ότι είναι έτοιμο να συνεργασθεί με την ηγεσία στην Αθήνα «για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ» και υπενθύμισε: «Η φιλία που συνδέει τη Γαλλία και την Ελλάδα είναι σταθερή».

Νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τους διεθνείς πιστωτές από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να επιτευχθεί μια «βιώσιμη» συμφωνία.

Ωστόσο, είπε ότι τα σημερινά  μέτρα λιτότητας θα καταργηθούν.
«Σήμερα ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, αφήνοντας τα μέτρα λιτότητας που την ταπείνωσαν πέντε χρόνια», είπε.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, ο Jens Veydman, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται μόνο εφ’ όσον διατηρήσει τις υποχρεώσεις της.

«Προς το συμφέρον της ελληνικής κυβέρνησης, να κάνεικ ό, τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας. Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση, όσα έχουν επιτευχθεί», δήλωσε ο Veydman, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Κρος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr