Το Κίεβο στέλνει στρατεύματα για ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ




Ιανουάριος 17, 2015.

Ο ουκρανικός στρατός αποφάσισε να ανακτήσει το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προηγούμενη ημέρα.


Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες από την περιοχή της Ντονμπάς οι πολιτοφυλακές προειδοποιούν  ότι θα καταπολεμήσουν με επιτυχία όποιες απόπειρες του ουκρανικού στρατού.

Η εφημερίδα ‘Βίζγκλιαντ’ χαρακτηρίζει  τη σημασία της κατάληψης του αεροδρομίου και από τις δύο πλευρές ως ‘ιδεολογική’.

«Πληροφορίες από το Κίεβο αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας το βράδυ του Σαββάτου άρχισαν να μεταφέρουν προς την εμπόλεμη περιοχή της Ντονμπάς βαρέα όπλα».

Τις ίδιες πληροφορίες έχουν και οι αυτονομιστές στο Ντονέτσκ καθώς και η εφημερίδα ‘Βέστι’ (αναφέρει το δημοσίευμα) έχει τις ίδιες πληροφορίες ότι ο στρατός της Ουκρανίας μεταβαίνει στην περιοχή του αεροδρομίου με 15 άρματα μάχης.

Ο επικεφαλής της ΛΔ του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, κρατώντας την ουκρανική σημαία που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ , κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, να έρθει προσωπικά να την παραλάβει.


«Πέτρο Ποροσένκο εάν είστε πολεμιστής, εάν είστε άνδρας, ελάτε να πάρετε αυτή τη σημαία, θα την δώσουμε σε εσάς. Οι στρατιώτες που  έχασαν τη ζωή τους για σας στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον έχουν το δικαίωμα λάβετε τους σωρούς τους για να θυμόσαστε ότι τους στείλατε για να πεθάνουν», δήλωσε ο Ζαχαρτσένκο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr