Οι Ούγγροι στη Ρουμανία προσβλέπουν σε αυτονομία




Ιανουάριος 7, 2015.

Βουκουρέστι.

Ο πρόεδρος του «Κόμματος των Ούγγρων Πολιτών», Biro Zsolt, δήλωσε την Τετάρτη, στην επαρχία Χαργκίτα, σε εκδήλωση για τα 250 χρόνια της ουγγρικής εξέγερσης, ότι οι Ούγγροι στην Τρανσυλβανία, κάθε μέρα είναι πιο κοντά στην αυτονομία.


Παρά τον παγετό- είχε μείον 20 βαθμούς Κελσίου, περίπου 400 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Siculeni όπου είχαν σφαγιασθεί ομοεθνείς τους το 1764, από τα αυστριακά αυτοκρατορικά στρατεύματα.

«Πιστεύω ότι κάθε ημέρα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς την ανεξαρτησία. Αν και πέρασαν 25 χρόνια από την μετα-κομμουνιστική εποχή και δεν έχουμε επιτύχει την αυτονομία μας, είμαστε, ωστόσο, αισιόδοξοι ότι μπορούμε να την αποκτήσουμε. Και αν πιστέψουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις του νέου προέδρου της Ρουμανίας για αλλαγή στην κοινωνία, αισθανόμαστε τον ευρωπαϊκό αέρα, το ευρωπαϊκό ρεύμα. Είμαστε μια χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών, από τις οποίες οι περισσότερες, έχουν  αυτόνομες κοινότητες, τότε, ως φυσικό επακόλουθο, θα πρέπει να τηρηθούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες και σε εμάς», είπε ο Biro Zsolt, στην υπαίθρια συγκέντρωση, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr