Ντιγιαρμπακίρ: Συγκρούσεις τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων




Ιανουάριος 28, 2015.

Συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των μελών του PKK είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο εφήβων, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ του τουρκικού στρατού και του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας – YDG-H,  που σχετίζεται με το Κουρδικό  Εργατικό Κόμμα- PKK,   και άφησαν δύο τραυματίες στην νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ.

Τα μέλη του YDG-H, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα, βγήκαν στους δρόμους στην συνοικία Σουρ, στο Ντιγιαρμπακίρ, και έκλεισαν τους δρόμους σε όλη την πόλη με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία με δακρυγόνα για να διαλύσει τη διαδήλωση.

Στη σύγκρουση που ακολούθησε τραυματίστηκε δύο Κούρδοι έφηβοι , 15 και 18 χρονών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του PKK  και κυμάτιζαν τη σημαία της παράνομης οργάνωσης, σημειώνει το δημοσίευμα της ‘Γενί Σαφάκ’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr