Η Αυστρία θα κλείσει το Ισλαμικό Κέντρο στη Βιέννη




Φωτό από Κέντρο Ισλαμικού Διαλόγου στη Βιέννη, που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία

Ιανουάριος 17, 2015.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann, ζήτησε  την απομάκρυνση του μουσουλμανικού θρησκευτικού κέντρου διαλόγου στη Βιέννη.


Το Κέντρο το οποίοι άνοιξε το 2012 ως Διεθνές Κέντρο Διαθρησκευτικού και Διαπολιτικού Διαλόγου, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία.

Όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, το Κέντρο στεγάζεται  σε ένα μπαρόκ παλάτι  και οι Σαουδάραβες πληρώνουν για τον προϋπολογισμό του για τα τρία πρώτα χρόνια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελαρίου, στην εφημερίδα Der Standard,  «Το κέντρο δεν πληροί τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε, όπως είναι τα βασικά ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να το δεχθεί αυτό  και η Αυστρία προτίθεται να  ματαιώσει αυτή τη σύμβαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σαββάτου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ και ο Ρωμαιοκαθολικός Καρδινάλιος Christoph Schoenborn, έχουν προειδοποιήσει δημόσια για τη λειτουργία αυτού του ισλαμικού κέντρου στο κέντρο της Βιέννης.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Ισλαμικού Κέντρου από την Αυστρία, ήρθε πιο έντονα στο προσκήνιο μετά τις τρομοκρατικές δράσεις των ισλαμιστών στις ευρωπαϊκές χώρες.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr