«Να μην βιαστεί η Εκκλησία των Σκοπίων για διάλογο με τη Σερβική Εκκλησία»




Ιανουάριος 5, 2015.

Το θέμα του αυτοκέφαλου διαφόρων εκκλησιών, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συζητηθεί στο Οικουμενικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει χώρα το 2016, όπως γράφει η σλαβική των Σκοπίων ‘Dnevnik’.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Εκκλησία των Σκοπίων, δεν πρέπει να βιάζεται να κάνει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για μια συμβιβαστική λύση για το καθεστώς της.

Η συνάντηση των επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών θα είναι μόνο τυπικές. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Ρώσο Μητροπολίτη, Ιλαρίωνα, ο οποίος είπε ότι το Οικουμενικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί δεν θα περιέχει ουσιαστικά θέματα.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν θέματα μεταξύ των εκκλησιών κατά τη σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου. Τα ζητήματα που θα αντιμετωπισθούν  έχουν, ήδη, διατυπωθεί, οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις», είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Όσον αφορά την Εκκλησία των Σκοπίων, είπε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μπορεί να την αναγνωρίσει μονομερώς, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει από το σύνολο των Εκκλησιών.

«Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε», είπε ο Ρώσος Μητροπολίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Fokus’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr