Ιράν: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για πυρηνική συνεργασία με Συρία




Ιανουάριος 11, 2015.

Τεχεράνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απέρριψε το δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel, ότι η Ισλαμική Δημοκρατία βοηθά τη Συρία να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.


Ο Ζαρίφ χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως «γελοίο ισχυρισμό», για να τρομάξει τη παγκόσμια κοινότητα και να προετοιμάσει έδαφος για επιβολή μεγαλύτερης πίεσης στην κυβέρνηση της Συρίας, όπως δημοσιεύει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός αυτός βρίσκεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται από τους κύκλους των οποίων η ζωή έχει βασισθεί στη βία και το φόβο,  για να δημιουργήσουν ομιχλώδη κατάσταση στη διεθνή κοινότητα,  με την ψευδαίσθηση  της δημιουργίας φανταστικής ανησυχίας σχετικά με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Ιράν είναι κατά των πυρηνικών όπλων και πιστεύει ότι όλα τα πυρηνικά όπλα πρέπει να καταργηθούν, υπογράμμισε ο Ζαρίφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr