Ο Ομπάμα θέλει να καταστρέψει τις σχέσεις Ρωσίας- χωρών Ασίας




Ιανουάριος 28, 2015.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τη στρατηγική του επιδιώκει να «γυρίσει» την Αμερική προς την Ασία, αναζητώντας υποστήριξη από έναν μεγαλύτερο δυνατό αριθμό κρατών, γράφει το ‘Μίγκ’.


Ένα από στα σημεία του σχεδίου είναι να καταστρέψει τη σχέση μεταξύ των βασικών παραγόντων στην Ασία, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο την “The Global Times of China».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ινδία, όπου είχε  συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναρέντρα Μόδι. 

Η  εφημερίδα “The Global Times of China ” πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να συνάψουν στενές σχέσεις με την Ινδία και να την κάνουν σύμμαχο στην 
Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και με περαιτέρω προσπάθειες να περιορίσουν την Κίνα.

Ο καθηγητής Διεθνούς Στρατηγικής Zhou Fanini, είναι βέβαιος ότι η στρατηγική Ομπάμα έχει ως εξής:  προτίθεται να καταστρέψει τη σχέση ανάμεσα στην Ινδία- Κίνα και Ρωσική Ομοσπονδία. Στη συνέχεια, θα του επιτραπεί να πραγματοποιήσει την αλλαγή ισορροπίας στην Ασία.

Το Δελχί χρειάζεται την υποστήριξη της Ουάσιγκτον για να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή σκηνή, ωστόσο η κυβέρνηση της Ινδίας, δεν προτίθεται να αρνηθεί να συνεργασθεί με την Κίνα, έχει μια θετική επίδραση στην ανάπτυξη της Ινδίας.

Επιπλέον η Ινδία δεν πρόκειται να σταματήσει να εργάζεται στενά με τη Μόσχα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr