Η Ισλαμική Κοινότητα Σκοπίων ανησυχεί για εξάπλωση των τζιχαντιστών




Ιανουάριος 20, 2015.

Ο γενικός γραμματέας της Ισλαμικής Κοινότητας Σκοπίων,  Afrim Tahiri, δήλωσε ότι οι προσλήψεις και η χειραγώγηση των νέων στο όνομα του Ισλάμ, στο νοτιο-σλαβικό κράτος- FYROM,  έχει φθάσει σε απειλητικό βαθμό, από ό, τι σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.


«Υπάρχουν αυτοί που ασκούν τον Ισλαμισμό διαφορετικά από ό, τι οι παραδοσιακοί πιστοί στη χώρα. Ασκούν τις προσευχές του Ισλάμ με άλλες μορφές και πρακτικές που είναι ξένες προς τους πιστούς Αλβανούς».

Ο ίδιος εξέφρασε φόβους ότι το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να εξαπλωθεί εάν δεν ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, όπως είπε σε συνέντευξή του στην Ora news.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία μεταξύ ορισμένων θρησκευτικών ομάδων είναι πολύ ισχυρότερη, από ό, τι η λειτουργία των θρησκευτικών θεσμών και εξέφρασε την θέση ότι οι νεαροί που συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες προορίζονται για αποστολή σε εμπόλεμες χώρες.

Ο Ταχίρι δήλωσε ότι πρέπει να γίνει στενότερη συνεργασία των χωρών της Αλβανίας, των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, όχι τόσο από τις θρησκευτικές κοινότητες αλλά από τις ηγεσίες των χωρών για την πρόληψη και την προφύλαξη των νέων.

Πρόσθεσε ότι περίπου 600 Αλβανοί  μουσουλμάνοι, από τα Σκόπια, πολεμούν στη Συρία, και πρέπει η χώρα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την πρόληψη της στρατολόγησής τους στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, γράφει η αλβανική Telegrafi.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr