Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και ισοπεδώνουν την πόλη




Ιανουάριος 18, 2015.

Τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της περιοχής του διεθνούς αεροδρομίου στο Ντονέτσκ ανέκτησαν, μετά από μια ευρείας κλίμακας  επιχείρηση, τα στρατεύματα της  ουκρανικής κυβέρνησης, το περασμένο βράδυ, σύμφωνα με μετάδοση του Ρόιτερ που επικαλείται τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων Αντρέι Λουσένκο.


«Αποφασίστηκε μια εκτεταμένη επιχείρηση. Έχουμε καθαρίσει σχεδόν εντελώς την περιοχή του αεροδρομίου, το οποίο κατέχουν τώρα οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως και τη διαχωριστική γραμμή», δήλωσε ο Λουσένκο και τόνισε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν παραβιάζουν τις ρυθμίσεις του Μινσκ.

Ολόκληρη η πόλη του Ντονέτσκ υπόκειται σε ισχυρό βομβαρδισμό, συμπεριλαμβανομένων και βαλλιστικών πυραύλων ‘Τότσκα’, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο Unian ανέφερε δηλώσεις του Γιούρι Μπιριούκοφ, που έγραψε στο Facebook, - σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου-, σύμφωνα με τις οποίες τα στρατεύματα του ουκρανικού στρατού διατάχθηκαν να καταστρέψουν τις θέσεις των εθελοντών στην Ανατολική Ουκρανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr