Αίγυπτος: Πρώτη φορά Πρόεδρος της χώρας- στη Λειτουργία των Χριστουγέννων




Ιανουάριος 7, 2015.

Ο Αιγύπτιος Πρόδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Κεντρική Εκκλησία των Κοπτών Χριστιανών στη χώρα και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία από την Τρίτη το βράδυ μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τη θρησκευτική τελετή, στον ιερό ναό.


Ο αλ Σίσι, πραγματοποίησε απροειδοποίητη επίσκεψη στον Κοπτικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο.

Έφθασε περιβαλλόμενος από σωματοφύλακες. Τον Αιγύπτιο πρόεδρο καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Ταβαντρόσα ο Β΄ , ενώ το πλήθος τον δέχθηκε με επευφημίες.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες χριστιανούς, ο Αλ Σίσι, δήλωσε ότι οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί στην Αίγυπτο, είναι πρώτα από όλα Αιγύπτιοι, και ο καθένας πρέπει να βλέπει τον άλλον ως Αιγύπτιο και όχι με το θρήσκευμα που πιστεύει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ισραηλινού  καναλιού ‘9’, ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της Αιγύπτου που  παρακολούθησε όλη τη Λειτουργία των Χριστουγέννων. 

«Οφείλουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον πραγματικά», είπε ο αλ Σίσι, «σας εύχομαι Καλή Χρονιά σε εσάς και σε όλους τους Αιγυπτίους», είπε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Η Κοπτική Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου (με το Παλιό Ημερολόγιο). Οι Κόπτες αποτελούν το 90% των Χριστιανών στην Αίγυπτο και περίπου 10 τοις εκατό του πληθυσμού της.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr