Cumhuriyet: Η MİTέστελνε όπλα στην ‘Αλ Κάιντα’




Ιανουάριος 18, 2015.

Η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ- Cumhuriyet,  σε σημερινό  δημοσίευμά της, αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας- MIT, έστειλαν όπλα σε ισλαμιστές της Αλ Κάιντα,  που πολεμούσαν στη Συρία.


Η Τζουμχουριέτ επικαλείται καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των  Χριστιανοδημοκρατών της Ολλανδίας- CDA, Pieter Omtzigt, ο  οποίος κατήγγειλε ότι έχει έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τροφοδοτούσαν με όπλα τους  τρομοκράτες  της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε άρθρο του Γιουσούφ Οζκάν του BBC, στην τουρκική γλώσσα, όπου αναφέρονται οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ολλανδίας, ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, ενίσχυσαν με όπλα τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Ο Ολλανδός βουλευτής του CDA, Raymond Knops, κατηγόρησε την Τουρκία ότι «ακολουθεί την πολιτική της στρουθοκαμήλου» με την  ισλαμική τρομοκρατία.

Το ζήτημα έχει προκύψει από την απαγόρευση της τουρκικής κυβέρνησης, όποιας δημοσίευσης για τη διακίνηση όπλων  από φορτηγά της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας προς τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στη Συρία.

 Ο Pieter Omtzigt, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρέδωσε τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την καταγγελία στην κυβέρνηση της χώρας του.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr