Στρατιωτική δύναμη 4.000 Αμερικανών έφθασε στο Κουβέιτ




Φεβρουάριος 15, 2015.

Αμερικανική μονάδα από το Fort Carson που έχει εκπαιδευθεί επί ένα χρόνο έφθασε στο Κουβέιτ και είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης και οχήματα μάχης Bradley.


Θεωρείται η πιο ισχυρή ομάδα του αμερικανικού στρατού που έκανε την παρουσία της στον Περσικό Κόλπο.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά  από το αίτημα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη στρατιωτική δράση εναντίον των ισλαμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’ ή οποιαδήποτε άλλης ομάδας που συνδέεται με αυτήν.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει διατηρήσει την παρουσία του στο Κουβέιτ, όταν από το 2011 αποσύρθηκε από το Ιράκ. Παρέμεινε εκεί προκειμένου να εκπαιδεύσει τις τοπικές δυνάμεις.

Ο διοικητής της ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Greg Sierra, δήλωσε ότι οι στρατιώτες είχαν εκπαιδευθεί σε όλες τις δράσεις.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι εάν  οι άνδρες του «εμπλακούν στο τέλος σε μάχες με το ‘Ισλαμικό κράτος’ θα τους κερδίσουν με αποφασιστικότητα».

Τόνισε ότι οι στρατιώτες της ταξιαρχίας  είχαν μεταβεί στο Ιράκ, τουλάχιστον μία φορά προκειμένου να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και ότι «δεν είναι ξένοι σε ενδεχόμενη ανάπτυξή τους», σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr