Βουλγαρία: Εθνικιστικό κόμμα ζητά δημοψήφισμα για έξοδο από το ΝΑΤΟ




Φεβρουάριος 14, 2015.

Το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα Ataka άρχισε να συλλέγει υπογραφές για δημοψήφισμα στη Βουλγαρία για έξοδο της χώρας από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.


Αυτό δήλωσε ο εθνικιστής ηγέτης Βόλεν Σιντέροφ, κατά τη διάρκεια  της επίσκεψή του στην Κριμαία, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Σιντέροφ πιστεύει  ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ και να κηρύξει ουδετερότητα.

«Έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να ζητήσουμε από το λαό να αποφασίσει εάν θέλει η Βουλγαρία να παραμείνει στο ΝΑΤΟ ή όχι», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Ataka, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτόν, είναι αναγκαίο να συλλέξει υπογραφές από τουλάχιστον 60 βουλευτές ή 300 χιλιάδες πολίτες.

«Ξεκινήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία και στραφήκαμε προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλες παρόμοιες οργανώσεις», είπε ο Σιντέρφο, ο οποίος θεωρεί ότι η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα είναι απαράδεκτη.

Το Ria Novosti αναφέρει ότι η επίσκεψη του Σιντέροφ  είναι η πρώτη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία που επισκέπτεται την Κριμαία μετά την ένταξη της χερσονήσου στη Ρωσία. 

Ο ηγέτης του εθνικιστικού βουλγαρικού κόμματος αναγνωρίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr