Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας: Πιθανό ένα νέο πραξικόπημα




Φεβρουάριος 20, 2015.

 Ενώ σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, συνάντησε την αποδοκιμασία του λαού στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, για την επέτειο του Μαϊντάν, με σφυρίγματα  και φωνές «ντροπή», «ντροπή», ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Σεργκέι Αρμπούζοφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στην Ουκρανία 


 υπάρχει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του ‘Μαϊντάν’, οπότε υπάρχει φόβος για ένα ακόμη πραξικόπημα, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα (του «Аргументы и Факты»).

«Είναι πιθανόν θα γίνει ένα άλλο πραξικόπημα. Οι ηγέτες του ‘Μαϊντάν’ και οι διοικητές των ταγμάτων, μιλάνε ολοένα και πιο δυνατά για τη δυσαρέσκειά τους με την κατάσταση», είπε ο Αρμπούζοφ, προσθέτοντας ότι η χώρα βιώνει ένα κλίμα φόβου και καταπίεσης.

«Στην Ουκρανία επί 37συνεχή έτη, οι άνθρωποι φοβούνται να εκφρασθούν», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι έχουν δυσκολία στην αποδοχή των εσφαλμένων εκτιμήσεων και θέλουν να διατηρήσουν την πίστη στην ορθότητα της επιλογής για το Μαϊντάν.

Ο Σεργκέι Αρμπάζοφ ήταν επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ουκρανίας από 28 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου 2014, μετά την παραίτηση του Μίκολα Αζάροφ, που μέχρι τότε ήταν επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr