Γκρούεφσκι: « ...ξένες υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από τις υποκλοπές»





Φεβρουάριος 26, 2015.

Πρώτη φορά αντέδρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, στις αποκαλύψεις των τηλεφωνικών υποκλοπών που σταδιακά δημοσιοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ.


Ο Γκρούεφσκι συγκάλεσε, χθες,  συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη δημοσίευση από τον Ζάεφ και άλλων υλικών για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών 100 δημοσιογράφων στη χώρα.

Ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι οι υποκλοπές έγιναν από ξένες υπηρεσίες και ότι είναι κατασκευασμένες από επαγγελματίες υψηλού επιπέδου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα υπήρξε «στόχος» της επιτήρησης των μυστικών υπηρεσιών.

«Η FYROM υπήρξε στόχος της παρακολούθησης από ξένους παρόχους υπηρεσιών, καθώς και από τα μέσα του 2014 τα υλικά αυτά βρίσκονται στην κατοχή του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος με βάση αυτά ζητά να επιβάλει τη θέση για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι κύριοι δράστες συνελήφθησαν, ενώ για τους άλλους θα ασκηθεί προσφυγή», δήλωσε ο Γκρούεφκσι.

Πρόσθεσε ότι μεταξύ των άλλων, απαιτούνται ειδικά μέτρα για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι : 

«Η αντιπολίτευση δεν έχει καμία απόδειξη. Είκασίες είναι τα στοιχεία για υποκλοπές σε 20 χιλιάδες πολίτες, για να προκαλέσει φόβο. Υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Το παιχνίδι γίνεται μεγάλο. Δεν είμαι κάποιος που υποκύπτει σε εκβιασμούς και απειλές».

Πρόσθεσε ότι ο Ζάεφ τον είχε εκβιάσει για σχηματισθεί στη χώρα μια υπηρεσιακή κυβέρνηση με αντάλλαγμα τα υποκλαπέντα στοιχεία, όπως γράφει το ‘Ιλλυρία’ των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr